Felvilágosító előadással egybekötött egészségügyi szűrés volt a Wojtyla-házban

2018. szeptember 10.-én a Kecskeméti Szent László Lions Club és Leo fiataljai diabetikus felvilágosító előadással egybekötött egészségügyi szűrést végeztek a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottjai részére.

A Kecskeméti Szent László Lions Club és Leo fiataljai már sokadik alkalommal térnek vissza a Wojtyla-házba, ahol vércukor-, vérnyomásmérésből és látás vizsgálatból álló vizsgálatokat végeznek a gondozottak körében. A mostani szűrés annyiban volt rendhagyó, hogy kiegészítésre került egy diabétesz prevenciós teszt kitöltésével és egy rövid tájékoztató előadással a cukorbetegség és a látás romlás kapcsolatáról. A szűréseket a klub egészségügyi végzettségű leoi végezték, míg a látásvizsgálat a Kuti Optika felajánlásából történt.

A látásvizsgálat eredményének megfelelően, a vizsgálaton résztvevő mintegy 41 fő hátrányos helyzetű ember szemüvegét teljes egészében a Szent László Lions Club finanszírozza, köszönhetően a Városi Támogatási Program keretében és egy NEA-TF-18-SZ-0054 számú pályázaton elnyert támogatásnak, valamint a Kuti Optika és klubtagtagok felajánlásának.

Az ajándék szemüvegek átadása a látás hónapja alkalmából hagyományosan a Hírös Agórában október 12-én megtartandó, a három kecskeméti lions klub által közösen szervezett gálaest keretében történik majd.

Az előadás témájának megfelelően a szűrésen résztvevő emberek meghívást kaptak a szombati diabetikus ebédre, melyet a kecskeméti Szent László Lions Club finanszíroz, mintegy 120 fő részére. A jószolgálati szervezet tagjai évek óta hagyományosan több alkalommal is biztosítják a napi fő étkezést a Wojtyla Ház gondozottjainak.


Képgaléria

Hír kategóriák

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Kecskeméti Szent László Lions Club

Adószámunk:
18352797-1-03
Számlaszám:
10915008-00000009-22830019

cím: 6000 Kecskemét,
Csányi János krt. 1-3.

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba