A Kecskeméti Szent László Lions Club 1997-ben alakult egy baráti társaság tagjaiból. Jelenleg 28 fő az aktív taglétszám, de több pártoló tagunk és tagjelöltünk is van.

Céljaink azonosak a Lions mozgaloméval: Önzetlen segítséget nyújtani a sérült, beteg, elesett, boldogtalan embertársainknak, nemzetre, vallásra politikai beállítottságra tekintet nélkül.

Olyan férfiak és nők vagyunk, akik önként vállalkoztak arra, hogy mindennapi munkánk elvégzése mellett időnket, jószolgálati tevékenységekre fordítsuk.

A Lions Klubok Nemzetközi Szövetségét 1917-ben Chicagoban alapították, mára a világ legnagyobb humanitárius célú klubrendszerben működő szervezete lett.

A nemzetközi szövetség a világ 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagot számlál. Az ENSZ és a WHO felkérésére a mozgalom egyik fő célja 1925 óta a látás megóvása és a látásukban korlátozott emberek segítése.

  

Csoportkép: Kecskeméti Szent László Lions Club megjelent tagsága 2017. szeptember 2-án az I. Szent László Lions Főzőversenyen és ingyenes egészségügyi szűrésen

 

Akiket klubunk rendszeresen támogat:

  • SOS gyermekfalvak lakói, 
  • Felnőtt fogyatékosok nappali ellátásának gondozottai, 
  • Juhar utcai Iskola értelmi sérült tanulói, 
  • Hátrányos helyzetű és nagycsaládok tehetséges gyermekei, 
  • Vakok és Gyengén látó embertársaink, 
  • a Karol Wojtyla Barátság központ mélyszegénységben élő ellátottai, vak és gyengénlátó, valamint diabetesszel küzdő embertársaink, 
  • rendszeresen végzünk ingyenes szemszűréseket és segítő kezet nyújtunk katasztrófa súlytotta családoknak is legyen az robbanás, árvíz, tömegbalaset, stb.

Céljaink között szerepel a környezet védelme is.


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba